Home / Therapeutendag, Driebergen (21-03-2020)

Therapeutendag, Driebergen (21-03-2020)

Op zaterdag 21 maart 2020 organiseert De Spagyriek Apotheek voor de zevende keer een therapeutendag. 


Deze dag is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren spagyrisch therapeuten om kennis en ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Enkele ervaren therapeuten zullen een presentatie verzorgen over hun werkwijze met spagyriek in hun praktijk. Tussen de presentaties door is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en om vragen te stellen of casussen in te brengen.

 

Ziekte heeft meerdere oorzaken en Toon wil er enkele uitleggen zoals:
-de zuurgraad van het vloed en de cellen
-de ademhaling en verzuring
-de verhouding tussen zuurstof en koolzuurgas (CO2) in ons lichaam
-de oorzaak van besmetting door schadelijke ziekteverwekkers
-het afbreken van schadelijke stoffen door de lever en de witte bloedcellen
-het uitscheiden van schadelijke stoffen
-en op welke wijze spagyriek kan bijdragen aan het herstellen van de balans.

De zuurgraad van het bloed van de huidige mens met een pH-waarde van 7.38 wordt door de meeste gezondheidswerkers als gezond gezien, maar volgens Toon is dit zeer ziekmakend. Toon de Laat zal uitleggen hoe dit tot meer ziekten en een snellere veroudering zal leiden. Op dit moment betalen wij in Nederland een van de hoogste zorgkosten wereldwijd (90 miljard euro per jaar) en staan wij tegelijkertijd boven aan de ladder van de meeste zieke mensen. 60% van onze medemens heeft een of meerdere chronische aandoeningen. Dit gaat niet goed en zegt tevens iets over de gezondheidszorg in Nederland.

Renny Riemersma maakt in haar praktijk gebruik van Indigo, een energetische meet- en therapiesysteem die gebaseerd is op de kwantumfysica. Zij ondersteunt deze diagnose- en behandelmethode met onder andere craniosacraaltherapie en de Biotensor, waarmee ze middelen kan uittesten die ingezet kunnen worden bij het verhelpen van psychische en fysieke klachten. Zij vertelt in deze presentatie over haar ervaringen met het werken met een  8-tal enkele essences, waar ze goede ervaringen mee heeft opgedaan.

  • Rineke van den Berg (sundancer.nl): De VAS – methode. Een eenvoudige testmethode om een spagyrische samenstelling te maken.

Al jarenlang werkt Rineke succesvol met de V.A.S (Vasculair Autonome Signalering)
als testmethode.  Niet alleen Spagyrische combinaties en supplementen kunnen op deze wijze worden getest maar ook of de combinatie van diverse middelen resoneert. Waar komt deze unieke en simpele manier van testen vandaan en wat kun je er nog meer mee? Op deze therapeuten dag, nodigt Rineke een ieder die aanwezig is, uit om te ervaren hoe gemakkelijk je met deze methode kunt testen. Zo kan je voor jouw cliënt/patiënt de juiste combinatie vinden om een Spagyriek complex samen te stellen, maar ook de dosering kun je simpel meten door middel van de V.A.S –methode. Ook kan je testen of de moederessences in de juiste volgorde liggen en welke dosering er nodig is op dat moment.
Testen via de hartslag geeft altijd het juiste antwoord, terwijl het hoofd telkens weer reageert vanuit angst en/of oude overtuigingen. Het hart weet alles en zelfs een fractie van een seconde sneller dan ons brein het ontvangt. Dit is wetenschappelijk bewezen!

Erik Welten zal enkele onderwerpen ter sprake brengen:
– De kracht van losse, enkelvoudige essences: Hoe en in welke situaties kun je deze inzetten en hoe maak je een keuze?
– Hoe begeleid je je cliënt als de spagyriek een toename van klachten geeft?
– hoe herken je of een essence overwegend mannelijk of vrouwelijk is, en hoe kun je die kennis toepassen?
– De tabel met de vijf alfabetten in de Spagyriek: Hoe kun je daarmee werken?

Praktische informatie:
Datum: Zaterdag 21 maart 2020
Locatie: Hotel De Bergse Bossen, Traay 299, 3971GM te Driebergen, www.bergsebossen.nl
Tijd: Van 9.30 uur tot 17.00 uur. Ontvangst vanaf 9.00 uur.
Kosten: € 110,- p.p. inclusief lunch, koffie, thee en water.
Voor wie: Iedereen die ooit de basiscursus spagyriek en/of een seminar van Phylak Sachsen (Naidu Gopalsamy) heeft gevolgd.
Meenemen: Wij verzoeken je om je eigen literatuur mee te nemen (complexboek plus sleutelwoordenlijst en/of seminarboek) en schrijfmateriaal.
Dieetwensen: Je wordt verzocht om eventuele dieetwensen aan ons door te geven. 
Aanmelden: Stuur een e-mail naar info@despagyriekapotheek.nl, of bel met 0594-641165,
of via dit aanmeldingsformulier. Klik hier.

Uiterste datum aanmelding en eventuele afmelding: Graag vóór 14 maart 2020.

Hartelijke groet,

Erik Welten,

De Spagyriek Apotheek

Infromatie Spagyriek