Home / 4 Verdiepingsdagen (21-3, 28-3, 4-4, 18-4), Groningen

4 Verdiepingsdagen (21-3, 28-3, 4-4, 18-4), Groningen

4 Verdiepingsdagen in Groningen:
Spagyriek en de Spirit, Spagyriek en de Ziel, Spagyriek en het Lichaam, Spagyriek en de taal van creatie.

De Spagyriek Apotheek organiseert in samenwerking met Lightwave (Thea Boven en Dominicus Hettinga, www.lightwave.nl) 4 verdiepingsdagen in Groningen. Deze dagen zijn ook afzonderlijk te volgen. Wanneer je je aanmeldt voor alle 4 de dagen dan geldt een totaalprijs van € 485,- (dat komt neer op een korting van € 75,-). Een losse dag kost € 140,-

Wij willen deelnemers voorrang geven die zich aanmelden voor alle vier de cursusdagen. Hiervoor geldt dat zij zich dienen te hebben aangemeld voor 23 februari. Vervolgens zullen alle overige deelnemers in volgorde van aanmelding worden geplaatst.

Maximaal aantal deelnemers per cursus: 25

 

1 Spagyriek en de Spirit – Erik Welten

Afstemmen op je vrije, ongeconditioneerde aard

Donderdag 21 maart 2019 van 9.30 uur tot 16.30 uur

Toelichting: De Spirit (ook wel de Geest of Hoger Zelf genoemd) is de spirituele essentie en ook de meest wezenlijke aard van de mens. Deze essentie is volkomen vrij, ongeconditioneerd, stralend, wijs, liefdevol en krachtig. We kunnen Spagyriek gebruiken om het contact met onze Spirit te versterken, en om uiteindelijk het zwaartepunt van ons wezen in onze vrije aard te leggen. Het doel van deze dag is om te leren hoe je Spagyriek kunt inzetten om een breuk te maken met de oriëntatie van je dagelijks zelf op de fysieke omstandigheden en je toe te wenden naar je Spirit-aard en het Kosmisch bewustzijn, de oergrond waarvan de Spirit-aard een expressie is.

Het gevolg hiervan is onder andere: Meer helderheid, minder afgeleid zijn, inspiratie, aanwezig zijn in het hier-en-nu, bij jezelf blijven en je bewust worden hoe je bij jezelf weg gaat in situaties in je dagelijks leven.

Tijdens deze dag leer hoe je Spagyriek kunt toepassen om de afstemming op de Spirit te bevorderen. Centraal op deze dag staan 8 van de essences uit ons assortiment, die uitermate geschikt zijn om deze afstemming op de Spirit te helpen bewerkstelligen.

Kosten: € 140,- incl. BTW. Inbegrepen zijn vegetarische lunch, koffie, thee en water. Na afloop van deze dag ontvangt u een certificaat.

 

2 Spagyriek en de Psyche – Erik Welten

Van overleven naar open blijven in relatie

Donderdag 28 maart 2019 van 9.30 uur tot 16.30 uur

Inhoud: De Psyche (ook wel Ziel genoemd) vormt een brug tussen de Spirit en het Lichaam. Terwijl de Spirit als godsvonk volmaakt en onsterfelijk is, is de psyche dat deel van ons wezen dat in wording is. Je kunt de Psyche beschouwen als een routekaart die we gebruiken om door het leven te navigeren. De Psyche doorloopt een ontwikkeling naar een toestand waarin de mens steeds beter in staat is om zijn Spirit-aard tot expressie te brengen. In onze dagelijks zelf modus is de Ziel voornamelijk gericht op het Lichaam, dat wil zeggen op het overleven, of op het behoud of verbetering van de fysieke omstandigheden. In meer of mindere mate liggen hieraan onverwerkte ervaringen, trauma’s en onbewuste processen in de waarneming, het denken, het voelen en het willen ten grondslag. Met behulp van Spagyriek kunnen helingsprocessen in de Psyche bewerkstelligen. Daarbij wordt de aanvankelijke houding van verbinden (grijpen, wegduwen of onverschillig zijn ten opzichte van mensen, verschijnselen en omstandigheden) getransformeerd een houding die is gebaseerd op het besef permanent in relatie te zijn met dat wat is. We kunnen dan vanuit een open houding aanwezig zijn bij dat wat zich in ons leven aandient.

Tijdens deze cursus leer je hoe enkele veel voorkomende thema’s van de Psyche met behulp van Spagyriek kunnen worden behandeld.

Kosten: € 140,- incl. BTW. Inbegrepen zijn vegetarische lunches, koffie, thee en water. Na afloop van deze dag ontvangt u een certificaat.

 

3 Spagyriek en Fysiek Welzijn – Erik Welten

Bevorderen van gezondheid, welzijn en vitaliteit

Donderdag 4 april 2019 van 9.30 uur tot 16.30 uur

Toelichting: We zouden gezondheid kunnen omschrijven als een toestand waarin met onze aandacht ontspannen in ons lichaam kunnen zijn zonder dat we worden afgeleid door ongemakken, klachten, pijntjes etc. En welzijn is een toestand waarin onze aandacht niet voortdurend uit gaat naar de fysieke omstandigheden waarin we leven.

Tijdens deze dag komt aan de orde hoe je de gezondheid en het welzijn kunt ondersteunen met Spagyriek.

Kosten: € 140,- incl. BTW. Inbegrepen zijn vegetarische lunch, koffie, thee en water. Na afloop van deze dag ontvangt u een certificaat.

 

4 Spagyriek en de taal van creatie – Erik Welten

Van reactief naar creatief leven

Donderdag 18 april 2019 van 9.30 uur tot 16.30 uur

Toelichting: Vaak gaan we op een reactieve manier om met situaties in ons leven. Ons brein interpreteert een situatie op grond van de verhalen die we met ons meedragen. Dit gebeurt volkomen automatisch en vaak onbewust. En het gedrag dat daar uit voortvloeit, blijft doorgaans beperkt binnen het raamwerk van ons dagelijks zelf. Als we er in slagen om een situatie met aandacht, presentie en bewustzijn te betreden, dan maken we een breuk met ons referentiekader en kunnen we komen tot een creatieve respons op de situatie, vanuit ons hart en in afstemming op de Spirit. Tijdens deze dag leer je hoe je met behulp van Spagyriek een eenvoudige maar krachtige samenstelling maken die ons kan helpen deze stap van een reactief naar een meer creatief leven te maken.

Kosten: € 140,- incl. BTW. Inbegrepen zijn vegetarische lunch, koffie, thee en water. Na afloop van deze dag ontvangt u een certificaat.

 

Voorwaarde voor deelname: Het is noodzakelijk om de basiscursus Spagyriek gevolgd te hebben. Op woensdag 20 maart organiseert De Spagyriek Apotheek een basiscursus speciaal voor mensen die deze als voorbereiding willen gebruiken

Locatie: Centrum Lightwave, Schweitzerlaan 2 te Groningen. U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein direct voorbij het gebouw aan de linkerzijde. Druk op de knop ‘Lightwave’ bij de slagboom.
U kunt via de achterzijde van het pand naar binnen; de hoofdingang is gesloten. Het centrum zit op de tweede verdieping.

Accreditatie: ja.

Zelf meenemen: Introductieboek, Sleutelwoordenlijst en Complexboek. Indien in bezit graag ook een kaartenset en testdoos met losse essences meenemen.

Aanmelding: Stuur een mail naar info@despagyriekapotheek.nl. Vermeld daarin duidelijk je naam en adresgegevens en de data van de cursusdagen waarvoor je je aanmeldt. Het is handig als je ons laat weten of je een testdoos meeneemt! We sturen je een bevestigingsmail.

 

Infromatie Spagyriek